Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Utställarinformation

 • Eventplanner

  Event Planner - alla dina beställningar på ett ställe

  Event Planner är vårt nya digitala verktyg för dig som är utställare. Här hittar du alla relevant information inför eventet.

  Via Event Planner gör du alla dina beställningar och ansökningar. Du kan via systemet skicka ut inbjudningar till kunder, marknadsföra dig på vår webbplats och mycket mer.

  När det är dags att starta med förberedelserna för ditt mässdeltagande, börja då med att gå igenom listan på viktiga saker att ta ställning till. Här hittar du viktiga deadlines som gör att du sparar både tid och pengar.

  Monterbyggare och samutställare kan också använda Event Planner men kommer inte åt vår webbshop. (Monterbyggare kan läggas till som kontaktperson på dig som huvudutställare. Det innebär att monterbyggaren loggar in som huvudutställare och kommer åt allt. Om du vill att det ska fungera så för din monterbyggare så meddela oss så löser vi det.)

  Event Planner är en responsiv tjänst, vilket innebär att den automatiskt anpassar utseendet efter skärmstorleken på din mobil, surfplatta eller dator.

  Eventplanner för Swedental öppnar i slutet av Maj 2017 alla utställare meddelas via mail.

  Så här loggar du in:

  Till Eventplanner »


 • Beställ i tid för lägsta pris

  Om du beställer i tid så får du bästa möjliga service från oss, samtidigt som du får de produkter och tjänster som du önskar. Och det bästa av allt, är du ute i god tid så kostar det mindre!

  Beställ senast 19 oktober för att erhålla vårt lägsta pris.

  Så här fungerar det:
  Om du beställer senast tre till fyra veckor innan officiell inflytt premierar vi dig genom att erbjuda det lägsta priset på byggnation och monterutrustning. Därefter sker ett påslag på priset med 30% fram till officiell inflytt. Beställer du under officiell inflytt eller under pågående event är påslaget 50%.
  Beställ genom att logga in i Event Planner », har du frågor kontakta Eventservice ».


 • Digital Monter FairMate

  Digital Monter - det mest kraftfulla verktyget när du vill nå dina besökare

  Med den digitala montern får du ett effektivt verktyg som försäkrar dig att besökare och journalister lär känna ditt företag - inför, under och efter eventets gång.

  Vad ingår i den Digitala montern


  • Företagsnamn och kontaktuppgifter. Namnet blir synligt men också sökbart via sökmotorer (så som exempelvis Google) men också via vårt egna sökverktyg på eventets webbplats.

  • Ditt monternummer blir synligt, till det medföljer en länk till en karta över lokalen du ställer ut i. På detta vis blir det enkelt för besökarna att lokalisera var i lokalen din monter finns.

  • Dina varumärken blir synliga och självfallet också sökbara. Detta ökar ditt företags exponering och ger dig större affärsmöjligheter. Du kan också lägga upp och göra dig sökbar via ett flertal olika produktkategorier på eventets webbplats.

  • Egna mässerbjudanden och aktiviteter som du kan använda för att locka besökare till din monter. Utöver att visas i din digitala monter samlas de tillsammans med eventets och övriga utställares erbjudanden och aktiviteter via huvudmenyn.

  • Möjlighet att ladda upp inspirerande bilder, filmer, texter och länkar samt pressmeddelanden.

  Önskar du att avstå från denna möjlighet kontakta swedental@stockholmsmassan.se eller din säljkontakt.

  Pris: Digital monter inkl ingående första FairMate Lead Tracking-licensen 2 090 kr

  Vill du veta mer?
   

 • Inflytt

  In och utflyttningstider

  Inflytt
  Måndag 2017-11-13, 07.00 - 20.00
  Tisdag 2017-11-14, 07.00 - 22.00

  Utflytt
  Fredag, 2017-11-17, 17.00 - 24.00
  Lördag, 2017-11-18, 07.00 - 20.00

  Mellan klockan 20.00-24.00 gäller in- och utpassering via huvudentrén. Vid inpassering efter klockan 20.00 måste du kontakta vakten via porttelefon. Observera att det då inte går att ta in något material men det ger dig som utställare möjlighet att komma in och jobba i montern.

  På tisdag under inflyttning tillåts arbete i egna montern fram till 22.00 men gångarna skall vara tomma kl. 16.00 då gångmattor läggs.

   


 • Vill du ha skiljeväggar mot din granne?

  Vitmålade skiljeväggar mot granne ingår ej på Swedental. Dessa kan beställas till 50% rabatt fram till den 28 september. Därefter debiteras de enligt gällande prislista.
  Har du en monter vid en vägg kommer en bakvägg att byggas upp.

  Skiljeväggar
  Stockholmsmässans monterväggar / skiljeväggar har följande mått: höjd 2,5 m, bredd 1,0 m och tjocklek 34 mm. Materialet är vitmålade boardskivor eller liknande. Tänk på att monterväggarna inte får belastas med tunga föremål. Lättare tavlor och reklammaterial kan sättas upp (max fem kg per väggmodul). På väggens överkant monteras i vissa fall en elförsörjningslist som inte kan tas bort.

 • Höjdregler

  På Swedental tillåts ingen byggnation över 3,5 meter med undantag för ljustross. Montrar placerade längst yttervägg kan också ansöka om godkännande för högre byggnationer.

  Höjdexponering
  Att placera din produkt, ditt varumärke eller ditt budskap över monterns standardhöjd 2,5 meter och upp till 3,5 meter benämns som höjdexponering. För höjdexponering behövs grannens godkännande.

  Ansökan om höjdbyggnation och höjdexponering
  Som alltid ska all byggnation över 2,5 meter meddelas Stockholmsmässan Eventservice för bedömning om det finns tekniska möjligheter att överstiga 2,5 meter. Du skickar in din måttsatta ritning och planskiss till eventservice@stockholmsmassan.se. Höjdgranskningskostnaden på 750 kr ingår i Stockholmsmässans prisdifferentiering, så beställ i tid. Kostnaden för höjdexponering är 4 750 kr.

  Kom ihåg att kommunicera med dina montergrannar innan mässan för att undvika onödiga överraskningar!


 • Besökare

  Beställ biljetter och marknadsför ditt deltagande

  Med vårt biljettsystem kan du ladda ner digitala biljetter i pdf. format eller ladda in adressfiler och skicka direkt ur systemet. Du kan också enkelt följa upp vilka kunder som faktiskt utnyttjade dina inbjudningar.

  Till Eventplanner »
  ________________________________________
  Att bjuda in till Swedental är helt kostnadsfritt, du betalar varken för beställda eller använda biljetter.

  Så här bjuder du in dina kunder:

  1. För dig som vill skicka ut digitala inbjudningar själv
  - Gå in i systemet (menyval ”Beställ inbjudningar”) och beställ önskat antal pdf-inbjudningar.
  - Under ”Mina inbjudningar” kan du direkt hämta en zipfil med motsvarande antal pdf:er.
  På varje pdf finns angivet en unik inbjudningskod – du får alltså en pdf per person som ska bjudas in.
  - Mejla ut pdf:erna till dina besökare, eller skriv ut inbjudningarna och skicka ut dem postalt.

  2. För dig som vill låta oss sköta de digitala inbjudningarna
  - Förbered en Excelfil där du lägger in e-mailadresserna till samtliga besökare som du vill bjuda in (en exempelfil finns i systemet). - Gå därefter in i systemet (menyval ”Bjud in via e-mail”), ange önskat antal besökarinbjudningar och ladda upp din Excelfil. - Om du vill kan du ange en e-mailadress dit du får information om vilka e-mail som inte har kunnat levereras (en så kallad ”mail delivery report”).
  - Vi skickar ut alla dina inbjudningar via e-mail. På varje inbjudan finns angivet en inbjudningskod.
  Observera att Stockholmsmässan endast använder dessa adresser för att göra utskicket, vi sparar alltså inte adresserna hos oss. De raderas efter utskick.

  _______

  Så här gör besökaren med din inbjudan:
  - När besökarna har fått din inbjudan går de in i systemet och registrerar sig med hjälp av inbjudningskoden
  - Besökaren tar med sin registrerade biljett (utskriven eller som pdf i telefonen) till Swedental. De går direkt igenom inpasseringskontrollen utan att behöva köa till registreringen eller kassan.
  ________________________________________
   
   

   

 • Registrera utställarkort

  Beställ utställarkort

  Så här gör du för att beställa utställarkort

  Alla som arbetar i din monter under eventet måste ha en egen personlig namnbricka med foto (fotobadge) att bära synligt.
  Detta är en säkerhetsfråga och underlättar också för besökarna att veta vem de har pratat med.

  Gå in i Event planner och ange namnen på alla som kommer att arbeta i din monter.

  Monterpersonalen kommer att få ett e-mail där de uppmanas att gå in i systemet och och slutföra registreringen.
  De kan förbereda genom att ladda upp ett foto i förväg.
  (Har de inga digitala foton kan detta ordnas när de kommer till mässan, men ju fler som har laddat upp sina foton i förväg desto snabbare går processen på plats.)

  När monterpersonalen kommer till eventet så går de till en av registreringsstationerna och skriver ut sina fotobadgar

  Om man redan har laddat upp ett foto behöver man inte personligen hämta ut sitt utställarkort, utan en kollega kan hämta ut alla utställarkort på en gång.

  På Swedental finns ingen begränsning i antal utställarkort. Utställarkorten är helt kostnadsfria. 

  Till Event Planner »

  Tänk på att inte ge era kunder utställarkort, det ger hela mässan en missvisande statistik i antal besökare. Bjud in dem istället, antingen med inbjudningskoder som beställs i Event Planner, alternativt direkt i besökaregistreringen där kod swedental17 anges


 • Glöm inte att anmäla Samutställare

  Företag som ställer ut i er monter får en egen plats i katalogen på webben, guiden och i appen samt har tillträde till Event Planner och kan beställa för endast 4 450 kr
  Samutställaren marknadsförs alltså på samma sätt som ert företag och får samma service.

  Anmäl er samutställare »


 • Parkering

  Vi har 2 000 platser i våra garage och på de öppna parkeringarna runt mässan.

  Avgiften för parkering är

   - Garagen och parkeringsplatser ute 150 kr/dag eller 50 kr/tim.
   - Utställare kan köpa biljett som gäller under mässans öppettider i automaterna. Pris 350 kr.

  Automaterna tar kort. Betalning kan även göras via Easy Park och Tele P. Förutom ovanstående avgift kan även en transaktionsavgift tillkomma beroende på avtal man har med Easy Park och/eller Tele P.

  Områdeskod Mässområdet: 359

  Lastbilar parkerar på området vid Östra Entrén, följ anvisningar från mässans personal.

 • Digitala skyltar för maximal uppmärksamhet

  Vi kan erbjuda effektfulla och moderna exponeringsytor på våra nya digitala skyltar. Med rörligt och animerat material kan du nu sprida ditt budskap från pendeltåg och parkering till huvudentrén och vidare in i mässhallarna.

  Ditt budskap blir svårt att missa då våra skyltar garanterat skapar engagemang och uppmärksamhet. Samtliga skyltar är strategiskt placerade där flödena är som störst och blir ett effektfullt komplement till våra övriga reklamplatser.

  Nå alla i din målgrupp
  Stockholmsmässan är Nordens största internationella mötesplats. Vi tar emot över en miljon besökare och 7 000 journalister varje år. Genom att annonsera i och runt våra områden når du hela din målgrupp. På en och samma dag.

  Se mer om digital skyltning »


   

   

 • glas på rad

  Mässrestauranger informerar

  Mässrestauranger informerar:
  Mässrestauranger AB är restauratör på Stockholmsmässan och innehar utskänkningstillståndet samt försäljnings- och serveringsrättigheterna av alkoholhaltiga drycker. Serveringen av alkoholhaltiga drycker omfattar mässans samtliga restauranger, hallar, kongressavdelningar och allmänna ytor.

  Tele: +46 8 727 72 40

  montercatering@massrestauranger.se

  Montercaterings utbud »

  Utskänkningstillstånd »


 • Ljus

  Levande ljus i montern? Beställ brandsläckarpaket

  En utställare får ha max fem levande ljus per arbetande person i sin monter. Ljusen måste vara under ständig uppsikt. Detta kontrolleras av Stockholmsmässans väktare samt förtydligas för utställaren på plats i samband med att de läser igenom och skriver på blanketten som ger tillståndet som krävs. Stockholmsmässan debiterar en avgift på 910 SEK exkl. moms för detta tillstånd. Vid beställningar under inflytt eller pågående arrangemang debiteras ytterligare 50% påslag.

  Gör din beställning i Event Planner »