Vi använder oss av cookies för att göra din upplevelse bättre.

Pressmeddelande

Dentalhälsans viktigaste forum samlade branschen

Den 13-15 november fylldes Stockholmsmässan av tandläkare, tandtekniker, forskare, tandsköterskor, studenter och tandhygienister på Nordens viktigaste fackmässa för dentalbranschen, Swedental och Odontologisk Riksstämma. Drygt 11 000 besökare kom för att ta del av produktnyheter och seminarier som behandlade den senaste forskningen inom området.

-Det var en fantastisk stämning och över 6000 personer besökte mässan bara på fredagen. Många av de drygt 180 utställarna gjorde bra affärer, säger Anders Rudestad som är projektledare för Swedental på Stockholmsmässan.

Swedental är Nordens viktigaste fackmässa och tillsammans med Odontologiska Riksstämman bildar de två tandläkarbranschens viktigaste forum där aktuell forskning, produktnyheter, utveckling och framtid lyfts fram. Under de tre dagarna hölls många seminarier med de senaste forskningsrönen inom dental hälsa. I år firade dessutom Odontologisk Riksstämma sitt 50-års jubileum.

På mässan korades en vinnare i Årets Väntrum, där tandläkarmottagningar i hela Sverige har skickat in bilder på väntrum. Tävlingen handlade om att sätta fokus på väntrummet som är en viktig del av patienternas upplevelse i samband med deras besök. Vinnare blev Norrteljetandläkarna. 362 besökare hade röstat på sin favorit och juryn bestod av representanter från Stockholmsmässan, Föreningen Svensk Dentalhandel, Svenska Tandläkare-Sällskapet och Spectrum Arkitekter.

Motivering: Utmärkelsen Årets Väntrum tilldelas Norrteljetandläkarna för ett helhetstänk som börjar i entrén och som sedan följer med hela vägen in i verksamheten, för ett modernt och tilltalande färg- och formspråk som signalerar värme och välkomnande.

Fyra av Stockholmsmässans egna designers hade dessutom byggt upp var sitt väntrum i hallen där syftet var att väcka tankar och inspiration kring väntrummets utformning.

I Årets Nyhet, där besökarna hade möjlighet att rösta på sin favoritprodukt, vann Isolite, ett tandisoleringssystem från Unident.

Nästa år genomförs Odontologisk Riksstämma & Swedental på Svenska Mässan i Göteborg men är åter i Stockholm 17-19 november 2016.

För mer information besök www.swedental.org eller kontakta:

Anders Rudestad Tel: 08-789 41 03 Email: anders.rudestad@stockholmsmassan.se

Bilder

  • Foto K G Z Fougstedt