Gun-Britt-TLV-Swedental

Nicole Winitsky har Blodad Tand

Nicole är specialist i protetik vid Folktandvården Eastmaninstitutet i Stockholm och doktorand på Karolinska institutet. Hon gör tillsammans med två studenter podcasten Blodad Tand.

- Jag tycker det var så kul att göra podcast och fick ”blodad tand” helt enkelt. Syftet med podcasten är att sprida odontologisk kunskap på ett lättillgängligt sätt, säger Nicole.
 
Nicole fortsätter för att hon brinner för att tandvårdspersonal och branschfolk skall kunna utvecklas genom att ta till sig ny odontologisk kunskap. Med tanke på att det de senaste åren blivit färre deltagare på våra odontologiska efterutbildningkurser så kändes det spännande att erbjuda ett nytt forum för vidareutbildning.
 
 
Hur ska du göra för att bli gäst i Blodad Tand?

Nicole bjuder in olika experter som delar med sig av sin kunskap till målgruppen: Tandläkare, tandsköterskor, tandhygienister, tandtekniker och andra som jobbar i branschen. Målet med podden är att de som lyssnar ska kunna nyttja den kunskapen som experten förmedlar.
 
Nicole Winitsky och Blodad Tand går att finna i Future Lab – Health under årets Swedental-mässa. Där kommer Nicole spela in intervjuer.
 
 
Under årets Swedental ser Nicole fram emot
•       Demolabbet
•       Forskningsrapporterna
•       God tandvård kräver kunskap
•       Dental erosion
•       Lärande tillsyn
 
- Jag tycker Swedental och Riksstämman är ett fantastiskt forum där det går att lära sig nya saker inom så många olika områden inom tandvården. Det finns något för alla. Det är ett utmärkt tillfälle att lära sig nya saker. Jag som protetiker kan till exempel passa på att gå på forskningsrapporterna inom de andra specialistområdena.
 
 
Nicole vill göra mer tandpodd

Blodad Tand kommer ut ungefär en gång per månad. Nicole menar att hon gärna skulle göra fler, men tiden räcker inte till.
 
- Jag har så många idéer och så många gäster jag skulle vilja spela in med. Jag skulle gärna göra tätare avsnitt, men eftersom jag och min medarbetare, Gabbe Issa, gör detta på vår fritid finns det helt enkelt inte mer tid.
 
Blodad Tand är snart uppe i 40 avsnitt och de går att finna på www.blodadtand.com och där poddar finns.