Nyheter Swedental 2019
Registrera dig

Nyheter för 2019

Nyheter för 2019 presenteras löpande fram tills att Swedental och Riksstämman genomförs den 13-15 november. 

Ont i ryggen?
Ett erbjudande till dig som besöker Swedental. Energimassage har samma teoretiska principer som traditionell akupunktur. Alla har nytta av behandlingen.

Speciellt välgörande för dig som har spänningar i axlar, skuldror, nacke och rygg. Förbokning är inte möjlig.

250kr för 20 minuter - Monternummer: A21:30

After Dent: Kvällsmingel med spektakulär utsikt
Den 13-14 november kl. 17.30-19.00 får du möjligheten att mingla under lättsamma former på Capital – en trevlig bar på åttonde våningen på Scandic Continental mitt i Stockholm city. På Capital bjuds det på underhållning i form av DJ och en spektakulär utsikt över Riddarfjärden. Hit tar du dig enkelt från Stockholmsmässan med pendeln på bara ca 10 minuter. Passa på att runda av en intensiv dag genom att möta upp branschkollegor, mingla och ta en drink. På Capital erbjuds också en klassisk barmeny.

Hjärnstark 13/11 och 14/11 på Riksstämman.
Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne, bli mer kreativ och intelligent? Den moderna hjärnforskningen visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss. Anders Hansen är överläkare i psykiatri och författare till bland annat boken Hjärnstark. I en inspirerande föreläsning berättar han om den senaste vetenskapen kring hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår allmänhälsa. Anders ger dig i denna föreläsning konkreta tips på hur du ska få de positiva effekterna.

Future Lab - Health bjuder på temat hälsa och verksamhetsutveckling
Folkhälsan utvecklas positivt samtidigt som kroniska sjukdomar som diabetes och hjärtsjukdomar ökar i befolkningen. Vad kan jag, kliniken och samhället bidra med för att skapa ökad hälsa? Följ med på en vandring genom Future Lab - Health. Besök dialogscenen och lyssna till välkända forskare, företagare och kliniker som ger sin syn på hälsa och verksamhetsutveckling.

Future Lab - Health

Långvarig smärta – en global samhällsbörda - Harald Breivik 13/11
Smärta är den vanligaste orsaken till att patienter söker vård och är ofta associerad med både funktionsnedsättning och en betydande försämring av livskvaliteten. I symposiets första del kommer professor emeritus Harald Breivik att belysa den globala börda som långvarig smärta medför. Vad innebär långvarig smärta ur ett globalt perspektiv?

Långvarig smärta – en global samhällsbörda

Verksamhetsutveckling genom handling - att leda oss själva och andra! - Ari Riabacke, invigningstalare 13/11.
Ari kommer att tala om hur man via ledarskapet tar sig från beslutsfattande till genomförandet av förändringen samt hur vi ska få grupper och team att prestera bättre. Kort och gott hur vi kan utveckla verksamheterna genom att få saker och ting gjort!
Ari kommer garanterat att injicera era hjärnor med nya idéer om det framtida ledarskapet, hur vi kan skapa effektiva organisationer och hur vi får människor att trivas och känna sig trygga för att kunna prestera på topp.

Folktandvården deltar på Riksstämman
I år välkomnar vi Folktandvården Stockholm och Folktandvården Västmanland som valt att lägga en del av sina medarbetares fortbildning på Riksstämman. Vi i Riksstämmenämnden har vänt oss till den privata delen och även där fått ett positivt gensvar på vårt upplägg. På årets Riksstämma ska det finnas något matnyttigt för alla att ta med sig hem, säger Hans Sandberg, Riksstämmenämndens ordförande.

Myndigheterna söker dialog på årets Swedental
Gun-Britt Lundin, enhetschef på Tandvård- och läkemedelsförmånsverket (TLV) låter meddela att TLV vill diskutera viktiga och aktuella frågor inom tandvården och få tandvårdens synpunkter och frågeställningar under Swedental 2019.

Myndigheterna söker dialog på årets Swedental

Nicole Winitsky har Blodad Tand
Nicole Winitsky är specialist i protetik vid Folktandvården Eastmaninstitutet i Stockholm och doktorand på Karolinska institutet. Hon gör tillsammans med två studenter podcasten Blodad Tand. Podden har funnits sen 2016 och syftet är att sprida kunskaper. Nicole bjuder in olika experter som delar med sig av sin kunskaper till målgruppen: Tandläkare, tandsköterskor, tandhygienister, tandtekniker och andra som jobbar i branschen.

Nicole Winitsky har Blodad Tand